2022. február 20., vasárnap

Bogdányi diós szelet

 Néhány hete került elő a "kacatos fiókból" egy pici, kézzel írt, kockás füzet-mardvány. Nagyikám receptjei vannak benne, a kézírásával. Nem is emlékeztem rá és csak rettentően sajnálom, hogy töredéke van csak meg. Most elterveztem, sorban elkészítem őket. Elsőként erre a Bogdányi diós szelet nevű süteményre esett a választásom. Semmi extra. Akkoriban még nem "tolták túl" a süteményeket :)


30 dkg lisztbe belevegyítünk egy kávéskanál sütőport, hozzáadunk 21 dkg vajat, 10 dkg porcukrot és 2 tojást. Ezt deszkán kidolgozva kisodorjuk, negyedrészét félretesszük és a többit tepsibe helyezzük. Baracklekvárral vonjuk be és rájön a töltelék.


Töltelék: 20 dkg őrölt dió, 18 dkgcukorpor, 1 cs vaníliás cukor

4 egész tojással, kis citromlével és reszelt héjával jó habosra kikeverjük, ezt a tésztára tesszük. Rácsot csinálunk a maradék tésztából, enyhe tűznél sütjük.


Hát, a rács-készítés hagy némi kívánnivalót... A receptet egyébként szó szerint írtam ide 👆

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése