2021. december 5., vasárnap

Mustáros-citromos húsgolyó mákos tagliatelle-vel

 Az olasz tészták közül a fusilli és a tagliatelle van nálam a dobogón. Tulajdonképp hasonló a nálunk is ismert széles metélthez, de azért nem teljesen ugyanaz. Köretként tálaltam, ám nem édesen :)


1/2 kg darált húst összedolgozunk 1 fej apróra vágott hagymával és 3-4 gerezd, szintén apróra vágott fokhagymával és 1 nagy csokot aprított petrezselyemmel, 1 tojással. Sózzuk, borsozzuk, őrölt köménnyel ízesítjük. Vizes kézzel apró golyókat formálunk belőle és kevés olajon hirtelen pirosra sütjük, megforgatva őket. Felöntjük 2-3 dl vízzel, belemorzsolunk 2 húsleves kockát, néhány percig fedő alatt főzzük. Hozzáadunk 1/2 citrom lereszelt héját és levét, 1 ek mézet, 1 ek magos mustárt és 3 dl főzőtejszínt, majd fedő nélkül addig főzzük, míg kissé besűrűsödik.

Kisebb edényben szárazon megpirítunk 2 ek mákot (egész, nem darált). Figyeljünk, nehogy odaégjen és, ha kész, azonnal öntsük tálkába, hogy ne piruljon tovább, mert akkor keserű lesz. Lobogó, sós vízben kifőzzük a tésztát, majd forró olajra szedjük. Átforgatjuk, megszórjuk kevés sóval és a mákkal. Máris tálalhatjuk :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése