2021. szeptember 21., kedd

Főtt marhaszelet meggymártással pirított darával

 Igazi "menza-kaja". Én nagyon szerettem régen is már nem is emlékszem, mikor ettem utoljára. Ezen a héten szabadságon vagyok és úgy tűnik, minden napra megkívánok valamit a múltból (hihi! Még csak 2 nap telt el a hétből :D )

Ma ez készült


Hozzávalók: 50 dkg marhacomb, 1 répa, 1 fehér répa, ½ fej hagyma, szemes bors, 1 babérlevél, só

A mártáshoz: 50 dkg magozott meggy, 200 ml tejszín, 1 ek barna cukor, 1 ek keményítő, ½ kk őrölt fahéj, ½ kk őrölt szegfűszeg, ¼ citrom leve

A darához: 10 dkg búzadara, 250 ml víz, 1 ek étolaj, 1 nagy csipet só

A húst tegyük fel a zöldségekkel, fűszerekkel alacsony lángon főni, annyi vízzel, ami ellepi. A habot szedjük le. Főzzük puhára, majd hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni, vékonyan szeleteljük fel. A meggyet a cukorral, a fűszerekkel és citromlével, épp csak annyi vízzel felöntve, ami ellepi forraljuk fel. Amikor felforr és a meggy is megpuhul, sűrítsük be. A keményítőt keverjük csomómentesre a tejszínnel, majd a meggy levéből pár kanállal adjunk hozzá, így nem lesz csomós. Lassan keverjük a meggyhez és forraljunk rajta még egyet. A búzadarát pirítsuk illatosra az olajjal, míg színe kissé barnás lesz. Apránként öntsük fel a vízzel, adjunk hozzá sót és folyamatosan kevergetve főzzük puhára (4-5 perc).

Gríz pirítás közben:



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése