2021. július 1., csütörtök

Vanília kivonat

 Sajnos a vanília nem olcsó termék. Ráadásul már többször sikeresen vásároltam olyat, ami már szinte teljesen ki volt száradva, illata szinte semmi.

Nemrég szembe jött egy hirdetés és le is csaptam rá. Madagaszkári vaníliarudat vásároltam, ráadásul egyszerre tízet.

Nagyon gyorsan ide is ért. A gondosan csomagolt boríték olyan illatot árasztott, hogy el nem tudom képzelni, a postás mit gondolhatott... A rudak légmentesen voltak becsomagolva és nagyon szaftos, puha termékek.

Így hát, azonnal nekiálltam a kivonat készítésének. Vanília kivonathoz nem könnyű hozzájutni, vanília aromát lehet üzletekben kapni, de azoknak nem sok köze van az igazi vaníliához. Ha tehetitek, vásároljatok vaníliarudakat és készítsétek el!


Minél több vaníliarudat teszünk bele, annál intenzívebb lesz a kivonat. Ez az adag most 6 vaníliarudat tartalmaz.


A vaníliarudakat hosszában felhasítjuk, magjait egy éles késsel kikapirgáljuk. A magokat is és a kiürített rudakat is üvegbe tesszük és felöntjük 1/2 liter vodkával. (Fontos, hogy semleges ízü alkhol legyen). Jól összerázzuk és sötét helyre tesszük az üveget. 5-6 hát múlva készen is van a kivnat. Az alkoholnagy gyönyörű borostyán színe lesz és fenséges illata! :) Ahogy fogy, utána lehet tölteni az alkoholt és esetleg pótolni lehet a vanília rudakat is. Így folyton lesz friss vanília kivonatunk :)

Ha szeretnétek ilyen friss és igazán jó vanília rudakat vásárolni, itt megtehetitek :

https://vanissa.fr/en?fbclid=IwAR3s-cNBVwGXwGgp0snKWjpKbZQGOVEob5KYCQ0qqElL5tinlGKJDYjm8ks

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése