2020. január 19., vasárnap

Kevert pite Meyer citrommal

Mert még mindig Meyer citrom. Egyszerűen muszáj vele foglalkozni! Nem lehet otthagyni, annyira csábító gyümölcs!
A tükrös kínálót a lánykámtól kaptam karácsonyra. Még meg kell tanulnom vele fotókat készíteni, de ez már vállalható! Régóta szerettem volna ilyesmit, így igazán nagy öröm volt a karácsonyfa alatt :)
A sütemény nagyon finom, könnyű és mint minden kevert sütit, rendkívül egyszerű elkészíteni. :)


Összekeverünk 1,5 csésze lisztet, 1/2 csésze mandulalisztet, 1 tk sütőport, 1/2 tk szódabikarbónát, csipet sót. Egy másik tálban habverővel simára keverünk 3/4 csésze cukrot, 2 ek Meyer citromlével, 1/3 csésze citromos olívaolajjal, , 3/4 csésze görög joghurttal, 1/4 csésze tejjel és 1 szobahőmérsékletű tojással. Az egészet sima masszává keverjük a mandulás lisztkeverékkel.  Sütőpapírral bélelt kenyérformába öntjük a tésztát, tetejét elsimítjuk.


180 fokos sütőbe toljuk és tűpróbáig sütjük (ez kb. 35-40 perc). Formástól rácsra tesszük 10 percre, majd a süteményt a rácsra borítjuk, sütőpapírt lehúzzuk róla és hagyjuk teljesen kihűlni.
1 ek olvasztott vajat, 2 tk Meyer citromlével és 3/4 csésze átszitált porcukorral csipet sóval sima, sűrű masszává keverjük és megcsorgatjuk vele a sütemény tetejét. Hagyjuk megszilárdulni, majd szeleteljük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése