2019. május 12., vasárnap

Torta Caprese

Igazi olasz édesség! Nagyo finom, pihe-puha és liszt sincs benne! :)
A rózsát muszáj volt mellétűznöm, még tavaly anyák napjára kaptam cserépben a fiamtól. Életemben először sikerült átteleltetnem és ez az első virága! :)


Hozzávalók: 30 dkg darált mandula, 15 dkg vaj, 20 dkg cukor, 25 dkg étcsokoládé, 5 tojás
Az apróra tört csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk és hagyjuk kicsit visszahűlni. A vajat habosra keverjük a cukorral, majd egyenként beledolgozzuk a tojások sárgáját. Hozzáadjuk a mandulát és a visszahűlt csokoládét és simára keverjük. A végén beleforgatjuk a tojások fehérjéből pici sóval keményre vert habot és sütőpapírral bélelt tortaformában tűpróbáig sütjük. Kiborítjuk a formából, rácson hagyjuk hűlni. Vastagon megszórjuk porcukorral.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése