2015. április 20., hétfő

Medvehagymás-tojásos-sajtos felfújt

Bár már elfeledkeztem róla, de ma a kezembe akadt a hűtőben egy csokor medvehagyma. És érdekes módon, a világon semmi baja nem volt, pedig legalább egy hete már ott lakott, ha nem régebb óta. Mivel ma láttam megjelenni a receptet a Mindmegette-n, eszembe jutott, hogy én ezt már csináltam régebben is. Minden volt hozzá itthon, úgyhogy gyorsan megcsináltam. Terveim szerint, holnap viszek is belőle a munkába. De ahogy most a tálra nézek, ez egyáltalán nem biztos...



Hozzávalók: kb. 20 db medvehagyma, 10 dkg füstölt sajt (+ a tetejére), 4 db főtt tojás, 4 db nyers tojás, 4 ek zsemlemorzsa, 5 dkg vaj, 5 dkg liszt, 5 dl tej, só, őrölt fehérbors, szerecsendió
A medvehagymát vágjuk apróra. 4 tojást főzzünk keményre, szintén vágjuk apróra, tegyük félre. Egy serpenyőben hevítsük fel a vajat, adjuk hozzá a lisztet, pirítsuk 1-2 percig, apránként öntsük hozzá a tejet, és minden alkalommal keverjük simára, közben ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg egy csipet szerecsendióval. Ezután egyesével adjuk hozzá az egész tojásokat, mindegyikkel keverjük simára. Végül keverjük hozzá a reszelt füstölt sajtot is, majd amikor már teljesen sima masszát kaptunk, vegyük le a tűzről, és keverjük hozzá az apróra vágott medvehagymát, az apróra vágott főtt tojást és a zsemlemorzsát. A sütőformát kenjük ki vajjal, szórjuk meg zsemlemorzsával. Öntsük bele a masszát, majd szórjuk meg a tetejét zsemlemorzsával és ízlés szerint reszelt sajttal. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 30-40 perc alatt süssük szép pirosra. A sütőből kivéve hagyjuk a formában langyosra hűlni, majd helyezzük rácsra és hűtsük ki egészen. Az elkészült felfújtat tálalhatjuk langyosan, vagy éppen teljesen kihűtve.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése