2015. április 20., hétfő

Barackos szelet

A Facebook egyik csoportjában osztotta meg valaki a receptet és Barack Obama szeletnek nevezte el. :) Nagyon finom, könnyű és a baracklekvártól finom krémes.


Hozzávalók: 6 tojás, 125 g vaj (nem használok margarint!), 6 dkg étcsokoládé, fél cs sütőpor, 24 dkg cukor, 5 dkg liszt, csipet só, 5-6 ek baracklekvár
A tetejére: 15 dkg étcsokoládé, pár csepp olaj
A tojások fehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd adjuk hozzá a vajat és az olvasztott csokoládét, keverjük el, végül adjuk hozzá a sütőporos lisztes keveréket, és azzal is elkeverjük. A kapott tésztát óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjébe, vigyázva, hogy ne törjük nagyon össze. A tepsit sütőpapírral béleljük ki, öntsük bele a tésztát. Előmelegítette sütőben 190°-on kb. 40 perc alatt készre sütjük. (Tűpróbával ellenőrizzük!) Ha kisült, egy kicsit hagyjuk hűlni, majd vízszintesen kettévágjuk a tésztát. Megkenjük lekvárral ízlés szerint, és befedjük a tésztalappal. A tetejére gőz felett csokoládét olvasztunk, amibe pár csepp olajat keverünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése