2023. április 9., vasárnap

Áldott, békés húvétot!

 "Nincs itt! Feltámadt"

A hét első napján, kora reggel, amikor még sötét volt, Mária Magdolna kiment a sírhoz. Észrevette, hogy a követ elmozdították a sírtól. Erre elfutott Simon Péterhez és a másik tanítványhoz, akit kedvelt Jézus, és hírül adta nekik: „Elvitték az Urat a sírból, s nem tudni, hova tették.” Péter és a másik tanítvány elindult és a sírhoz sietett. Mind a ketten futottak. De a másik tanítvány gyorsabban futott, mint Péter, és hamarabb ért a sírhoz. Benézett, s látta a gyolcsot, de nem ment be. Nem sokkal később Péter is odaért, bement a sírba és ő is látta az otthagyott gyolcsot meg a kendőt, amellyel a fejét befödték. Ez nem a gyolcs közt volt, hanem külön összehajtva más helyen. Most már a másik tanítvány is bement, aki először ért oda a sírhoz. Látta és hitt. Eddig ugyanis nem értették az Írást, amely szerint föl kellett támadnia a halálból. 1Ezután a tanítványok visszatértek övéikhez.



Mi Nagyszombat este gyűltünk össze. Sajnos a lánykámék nem tudtak jönni, mindketten Covid-osak lettek... Így csak lélekben ültek velünk asztalhoz.

A férjem fia Londonból, a fiam és kedvese azonban itt voltak és persze készültem, ahogy szoktam...

Sajtos csúcsot sütöttem sós harapnivalónak.

A szépséges csokitojások Londonból érkeztek.



Lánykám kedvence ez a banáncsokis keksztekercs, ami valamiért már húsvéti süteménnyé vált nálunk. Bár, el szoktam készíteni máskor is. Valahol a bolgban már fent van a receptje, de ha kéri valaki, szívesen beírom újra!



Tojássalátával töltött uborka-fészek Kriszti barátnőm ihletésére :)



Ahogy a karácsonyi asztal, úgy a húsvéti is nagyon fontos!  Imádom a színeit, hogy - bár kint zimankó van - de mégis a tavaszt idézi minden.



Sajttekercs, mindig osztatlan siker.




Talán ő a kedvenc húsvéti díszem :)



Áldott, békés ünnepet mindannyiunknak!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése