2023. február 19., vasárnap

Muhammara - a szír diós sültpaprkika krém

 Agnes tette fel a napokban ezt a különleges sütpaprika krémet az egyik csoportba. Mivel Agnes mindig különleges, finom ételeket csinál és már a leírása is csábító volt, így tudtam, hogy nagyon rövid időn belül nekiállok. Persze, hogy ne menjen minden simán, az első nekifutást elvétettem... Igen, sokszor elszúrok dolgokat. De annyira mozgatta a fantáziámat, hogy újra nekifutottam. Első próbálkozásra ugyanis a paprikákat konkrétan szénné sikerült égetnem, ami azt jelentette, hogy az összes a kukában landolt...


5 db kápia paprikát elfelezünk és 200°C-os sütőben megsütjük. Amikor már fekete a héja (és persze még nem égett szénné 😅), akkor egy tálba tesszük, lefedjük, hagyjuk kicsit hűlni a saját gőzében. Ezután könnyen le lehet húzni a bőrét.

10 dkg diót megpörkölünk. A paprikákat, a diót, 10 dkg morzsát (eredetileg Ági sós kekszet írt), 2 újhagymát, 1 nagy gerezd fokhagymát, 1 ek gránátalma szirupot, róm,ai köményt, füstölt paprikát, sót, borsot, fél citrom levét és 1 ek sűrített paradicsomot késes aprítóba teszünk és rusztikusra aprítjuk. Tálkába tesszük, tetejét meglocsoljuk olívaolajjal.

Ági pitával kínálja, de szerintem bármilyen péksüteménnyel is finom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése