2022. október 30., vasárnap

Raffaelo kocka

 Nagyon rámfért már a hosszú hétvége. Elképesztően sok minden szakadt a nyakamba az elmúlt hónapban... Kisfiam ma jött hozzám látogatóba, holnap pedig együtt buliznak a lánykáméknál halloween-re. Sütöttem Raffaelo kockát ma ebéd utánra és persze csomgaolok nekik a holnapi bulihoz is ✌


A tésztához: 6 tojásfehérje, 25 dkg pocukor, 10 dkg liszt, 15 dkg kókuszreszelék
A krémhez: 6 tojássárgája, 2 cs vaníliás pudingpor, 8 dl tej, 20 dkg cukor, 25 dkg vaj
Tetejére: 5 dkg kókuszreszelék


A tojásfehérjét kemény habbá verjük, kanalanként hozzáadjuk a porcukrot is. A lisztet összeforgatjuk a porcukorral, majd óvatosan a habba forgatjuk.

Sütőpapírral bélelt 30 x 40 cm-es tepsibe simítjuk és 180 °C-os sütőben kb. 15 percig sütjük. Csak addig süssük, amíg a tűpróbával nem ragad a massza! Ne süssük túl!

A tojássárgájákat a cukor felével és a pudingporral, valamint 1 dl tejjel simára keverjük. Hozzáöntjük a maradék tejhez és állandóan keverve sima, sűrű krémet főzünk belőle. Hagyjuk teljesen kihűlni.

A cukor másik felével kihabosítjuk a vajat, majd kanalanként kikeverjük a kihűlt pudinggal.  Egyenletesen rákenjük a kihűlt tésztára, tetejét megszórjuk kókuszreszelékkel. Én éjszakára hűtőben hagytam jól megdermedni. Szépen szeletelhető,

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése