2019. július 19., péntek

Sárgabarckos pite kókuszhabbal

Egyszerűen nem tudom még jobban kihasználni az idei sárgabarcktermést! Mézédes idén és szerencsére sok van belőle! Nyilván jövőre kevesebb lesz, amit már most sajnálok! :)
Tegnap vettem egy kilót, eddigi legfinomabb barack, amit kaptam. Szinte a felét megettem úgy, ahogy hoztam :)
És aztán ez a fantasztikus sütemény készült még belőle


Tészta: 11 dkg vajat habosra keverünk 10 dkg cukorral és 1 cs vaníliás cukorral. Kézi mixerrel egyenként beledolfozunk 4 tojás sárgáját és jó habosra verjük. Beleszitálunk 10 dkg rétesliszt és 12 dkg finomliszt, + 1 cs sütőpor keverékét. Ezt már fakanállal keverjük és a végén még hozzáadjuk 1 citrom lereszelt héját.
Egy kanál hátával sütőpapírral bélelt tepsibe nyomkodjuk (20 x 30 cm).
Tetejét kirakjuk felezett, mag nélküli sárgabarackokkal úgy, hogy a vágott felük legyen felfelé. 180 fokos sütőben sütjük 25 percig.


Hab: 4 tojásfehérjét egy csipet sóval lágy habbá verjük. Apránként hozzáadunk 12 dkg cukrot és ezzel annyira keményre verjük, hogy a hab-csúcsok megálljanak. Ekkor spatulával beleforgatunk 10 dkg kókuszreszeléket. Rásimítjuk a barackokra, a sütő hőfokát visszavesszük 150 fokra és addig sütjük, amíg a teteje elkezd pirulni. Figyelni kell, mert sütő-függő, hogy ez milyen gyorsan történik meg!
Kihűlés után olvasztott csokoládéval megcsurgatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése