2017. április 8., szombat

Spárgás-tojásos reggeli

Szeretem azokat a vasárnap reggeleket, amikor itthon vannak a gyerekeim és készíthetek nekik valami finomságot reggelire, hogy ünnepélyesebbé tegyem azt. :) És Virágvasárnap van egyébként is ... Fűszermánia Gabi barátnőm ötletéből merítettem (szokás szerint). Nagyon finom, friss, tavaszi reggeli kerekedett belőle :) Gabikám! Újra köszönöm a blogodat! :)


Hozzávalók személyenként:

1 nagy szelet kenyér
1 tojás 4-5 perces, a sárgája puha legyen
5-6 db zöld spárga
néhány szelet mozzarella
1-2 retek
vaj
frissen őrölt fekete bors
olivaolaj

Egy  kis serpenyőben vajat olvasztottam és megszórtam a garam masalával és egy kevés sóval. A spárgákat ebben pároltam meg pár perc alatt egy kevés vizet hozzáadva. Amikor a víz elforrt, a spárgákat kivettem és a kenyér szelet mindkét oldalát a vajon megpirítottam. Sóval, borssal fűszereztem és rátettem a vékony szelet mozzarellát. Ha szerencsénk van, rá is olvad, de ha nem akkor tegyük egy kis időre grill alá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése