Na, azt hiszem, ez a sütemény igazán méltó advent második vasárnapjára. Különösen, ha valaki úgy szereti a gesztenyét, mint az én családom. :)
A tésztához: 4tojásfehérje, 16 dkg porcukor, 1 tk étkezési keményítő, csipet só
A töltelékhez: 25 dkg fagyasztott gesztenyepüré, 2.5 dl tejszín, 1 tk porcukor, 1 cs habfixáló
A tojásfehérjét a sóval nagyjából keményre verjük, ekkor kanalanként hozzáadjuk az átszitált porcukrot. Minden kanál cukor után kb. 30 mp-ig verjük a fehérjét, hogy a cukor el tudjon olvadni benne. A legvégén még hozzáadjuk a keményítőt is. Sütőpapírral fedett sütőlemezre kenjük a habot kb. 25x30 cm-re. 175 fokos sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük. Egy másik sütőpapírra szitálunk kb. 1 ek porcukrot és amikor megsült a habcsók, erre a lapra borítjuk. A hátuljáról lehúzzuk azt a sütőpapírt, amin sült. Hagyjuk kihűlni. Az áttört gesztenyét a kihűlt lapra szórjuk. A tejszínt a porcukorral és a fixálóval keményre verjük, a habcsóklap közepére tesszük és a sütőpapír segítségével feltekerjük. Felhasználásig hűtőben tároljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése