Már többször leírtam, hogy kedvenc gyümölcsöm a meggy. Tavaly sajnos nem termett egyik meggyfám sem, idén gyorsan összekapta magát... Jó, most sem termett túl sok, de azért néhány meggyes süteményrevaló azért igen.
Tegnap lent voltunk a tanyán és pont meggy vásár volt a faluban, így sikerült még vennem is, maik azóta már a mélyhűtőben dideregnek...
A morzsasüti a másik nagy kedvencem. Valahogy szerintem különleges élmény, ahogy a dús tölteléket fogyasztva, a ropogós morzsa roppan.
Ebben a süiben egyikből sincs hiány. Nagyon dús, szaftos tölteléke (emiatt nem is egyszerű szeletelni), lédús meggy és roppanós vajas tészta! 💓
A puha vajat habsora keverjük a cukorral, hozzáadjuk a tojást és a vanília kivonatot is. Amikor szépen kihabosítottuk, hozzászitáljuk a lisztet és most már habverű spirál szárával morzsásra dolgozzuk a tésztát.
Felét 30 x 40 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe nyomkodjuk, hogy szépen összeálljun. Eloszlatjuk rajta egyenletesen a mákos tölteléket, majd a maradék morzsás tésztát rászórjuk.
180°C-os sütőbe toljuk, kb. 40-50 percre, amíg a morzsa a tetején megpirul. Hagyjuk teljesen kihűlni, mielőtt felvágjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése