Ma már könnyebb volt beyújtani a sütőt. A kevert téstás sütiket pedig nagyon szeretem, mert gyakorlatilag nem lehet elrontani őket! 😇
A szeptemberi Nők Lapja Konyhaja-ban találtam ezt a receptet. Még ugyen nem kóstoltam, de nagyon szépséges és bizonyára finom is...
A mákszemek finom roppanása a szaftos körtével és marcipán mandulás ízével... Hát, szerintem ez fantasztikus íz-kombó!
Még sütés előtt, vajjal bőségesen megkenve, barna cukorral megszórvaÉs, szeletelve (sosincs türelmem megvárni, amíg teljesen kihűl és lehet szeletelni), porcukorral megszórva
Hozzávalók: 25 dkg vaj, 20 dkg
porcukor, 4 tojás, 1 dl natúr joghurt, fél cs sütőpor, 1 citrom reszelt héja, 5
dkg szemes mák, 10 dkg natúr marcipánmassza reszelve, 30 dkg liszt, 60 dkg
körte, 1-2 ek barna cukor
A puha vajat kihabosítjuk a porcukorral,
egyesével hozzáadjuk a tojásokat és a joghurtot, végül beleforgatjuk a
sütőporral, citromhéjjal, mákkal és reszelt marcipánnal elkevert lisztet.
Sütőpapírral bélelt tortaformába kenjük egyenletesen a tésztát. A hámozott,
felezett körtéket beirdaljuk úgy, hogy nem vágjuk át teljesen. Elrendezzük a
tészta tetején. Megkenjük olvasztott vajjal, megszórjuk barna cukorral.
160°C-os sütőben 50-55 perc alatt készre sütjük. Tálalás előtt meghintjük
porcukorral.