Jó
húsos kolozsvári szalonnát felkockázunk és kiolvasztunk. Karikákra vágott
kolbászt dobunk rá és kicsit összesütjük. Hozzáadunk felkockázott krumplit,
paprikát, paradicsomot. Fűszerezzük sóval, borssal, pirospaprikával,
ételízesítővel, babérlevéllel átforgatjuk. Felöntjük annyi vízzel, amennyi levest szeretnénk
és lassú tűzön, fedő alatt megfőzzük. Kb. 1.5 dl tejben elkeverünk 1-2 ek
lisztet, és amikor már megfőtt a leves, ezzel kicsit besűrítjük. Lehúzzuk a
tűzről, belekeverünk 1 ek ecetet és beleengedünk 2-3 egész tojást, egyet-kettőt
keverünk rajta. Visszatesszük a tűzre, de már csak addig hagyjuk ott, amíg a
tojás fehérjén látjuk, hogy kezd összeállni. Aki szereti, erős paprikát kínálhat hozzá. Én most nem adtam hozzá, mert csak én szeretem...
„Ha szeretsz, a szívedet belefőzöd az ételbe, a lelkeddel kavarod és a szemeddel őrződ, hogy aztán egész lényed forrón és lágyan az elé tedd, aki számodra a világon a legfontosabb.”
2015. június 24., szerda
Odzsó krumplilevese
Odzsó (Ági) a barátnőm. Nála voltunk hétvégén Tinnyén, ahol nagyon sok finomsággal várt minket. Többek között egy irtó finom krumplilevessel. Elmondása szerint, nagymamája csinálta így a krumplilevest. Mivel az én férjem nagyon szereti a leveseket, ma megcsináltam és szerencsére nekem is sikerült! :)
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése