Hozzávalók: kb. 20 db
medvehagyma, 10 dkg füstölt sajt (+ a tetejére), 4 db főtt tojás, 4 db nyers
tojás, 4 ek zsemlemorzsa, 5 dkg vaj, 5 dkg liszt, 5 dl tej, só, őrölt
fehérbors, szerecsendió
A medvehagymát vágjuk
apróra. 4 tojást főzzünk keményre, szintén vágjuk apróra, tegyük félre. Egy
serpenyőben hevítsük fel a vajat, adjuk hozzá a lisztet, pirítsuk 1-2 percig,
apránként öntsük hozzá a tejet, és minden alkalommal keverjük simára, közben
ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg egy csipet szerecsendióval.
Ezután egyesével adjuk hozzá az egész tojásokat, mindegyikkel keverjük simára.
Végül keverjük hozzá a reszelt füstölt sajtot is, majd amikor már teljesen sima
masszát kaptunk, vegyük le a tűzről, és keverjük hozzá az apróra vágott
medvehagymát, az apróra vágott főtt tojást és a zsemlemorzsát. A sütőformát
kenjük ki vajjal, szórjuk meg zsemlemorzsával. Öntsük bele a masszát, majd
szórjuk meg a tetejét zsemlemorzsával és ízlés szerint reszelt sajttal. Helyezzük
be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 30-40 perc alatt süssük
szép pirosra. A sütőből kivéve hagyjuk a formában langyosra hűlni, majd helyezzük
rácsra és hűtsük ki egészen. Az elkészült felfújtat tálalhatjuk langyosan, vagy
éppen teljesen kihűtve.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése