2015. április 25., szombat

Banános karamelles csokitorta

Jaj de jó, a habos sütemény... Emlékeztek a dalra? Kiss Manyi énekelte. Bár kislány voltam még akkor, mégis a fülemben cseng ez a dal.:) Hát, ez egy ilyen igazi habos sütemény! Ügyelet után hulla fáradtan jöttem haza, de holnap megyek Édesapámhoz, aki szereti  a finom, krémes süteményeket. Sok munka nem volt vele, de rendkívül finom!

 Az alap sütés nélkül készül: 25 dkg darált kekszet összegyúrunk 7 dkg olvasztott vajjal és 10 dkg olvasztott jó minőségű étcsokoládéval. Úgy nyomkodjuk bele a formába, hogy pereme is legyen. Betesszük a hűtőbe egy fél órára. 3 banánt felkockáztam, egy citrom levében megforgattam. 3 dl tejszínt 5 dkg cukorral és 1 cs habfixálóval habbár vertem, beleforgattam a lecsöpögtetett banánt. Az alapra mandula-lapocskákat szórtam, rákanalaztam a banános habot. Nem simítottam simára a tetejét, szerintem így rusztikusan jobban néz ki. :) 1 banánt felkarikáztam, kiraktam a torta tetejét, majd megszórtam kakaóporral. Legalább egy órára hűtőbe kell még tenni.

2 megjegyzés:

  1. Ez aztán nagyszerű sütemény! Legkisebb öcsém imádná! :) Viszem is a receptet! :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jól kifundáltad, biztosan ízlett édesapádnak! :-)

    VálaszTörlés