2018. március 2., péntek

Marcipános-mandulás-almás morzsasüti

Morzsasüti, vagy crumbe. A lánykám egyik kedvenc süteménye. Igazán gyorsan elkészül és nagyon finom. Szerintem melegen, vagy langyosan a legfinomabb. Vaníliaszósszal... hmmmmmmmmmmm


4 savanykás almát megpucolunk, magházát kivesszük és nyolcadoljuk. Összekeverjük 5 dk cukorral, 1 tk fahéjjal, és 1 tk őrölt gyömbérrel. Kivajazott piteforma aljára simítjuk és betoljuk a hideg sütőbe, majd 200 fokon elkezdjük elősütni. Közben elkészítjük a morzsát.


10 dkg vajat elmorzsolunk 8 dkg cukorral, 10 dkg darált mandulával, 5 dkg finomliszttel, 5 dkg tk kiőrlésű liszttel és 5 dkg reszelt marcipánnal. Ezt a keveréket szórjuk az elősütött alma tetejére és visszatoljuk a sütőbe, amíg szép színe lesz.
Vaníliasodó: 3 tojássárgáját simára keverünk 5 dkg cukorral, 2 dkg étkezési keményítővel, felöntjük 4 dl tejjel, beleszórjuk egy fél vaníliarúd magjait és hozzáadjuk a héját is. Sűrűsödésig melegítjük. Nem forraljuk, csak megvárjuk, amíg folytonos kevergetés közben besűrűsödik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése