2018. február 28., szerda

Ragizsuzsi finomsága

Remélem a kolléganőm nem haragszik meg rám, hogy így neveztem el ezt az édességet! Zsuzsa napkor ő készítette nekünk, kollégáknak. Muszáj volt elkérnem a receptjét, annyira finom! És ma meg is csináltam az ünnepi ebéd utánra. Itthon is sikere volt :)



Elbaktattam tegnap a nagy hideg ellenére a Trója nevű török üzletbe a Népszínház utcába, hogy beszerezzek bizonyos alapanyagokat. És a közelében van egy pékség, ahol narancsos csokoládépiskótát árulnak, ez az alapja. Azért finom ez a piskóta, mert szaftos. Nem tudom, hogy csinálják, de tényleg nagyon finom. A Trójában pedig vettem 1 l tejszínes joghurtot (ez a sárga címkés joghurt)


Másfél csomag vaníliás pudingot megfőztem 6 ek cukorral édesített 6 dl narancslében és kihűtöttem. Amikor kihűlt, összekevertem az 1 l tejszínes joghurttal. A piskótát kockákra vágtam és a felével kibéleltem egy tálat. Erre került egy réteg krém. Megszórtam egy doboz ananász felével. Újra krém került rá, majd következett egy sor babapiskóta, amit előtte megforgattam az ananász felfogott levében, amibe került egy kevés Limoncello likőr is.Most kockázott barack következett és egy jó nagy marék aszalt vörös áfonya. Ismét krém, majd a csokis piskóta másik fele. A maradék krémmel bevonjuk az egészet és mehet a hűtőbe. Nekem egy napig állt ott, jól összeértek az ízek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése