Bár eszem ágában nem volt a sütőt bekapcsolni, de ezt a padlizsánkrémet muszáj volt megcsinálni!
Hozzávalók: 75 dkg padlizsán, 2 ek olívaolaj, 50 dkg fürtös paradicsom, 3 gerezd
fokhagyma, 1 tk fűszerpaprika, fél tk római kömény, ¼ tk chilipehely, só, bors, 2 ek
apróra vágott koriander, 1 ek lime-lé
Melegítsük
elő a sütőt 200 fokra. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral. A padlizsánokat
mossuk meg, töröljük szárazra, majd szurkáljuk meg pár helyen villával. Tegyük
a tepsire, majd toljuk a sütőbe 35-45 percre, míg a héjuk megfeketedik, a húsuk
pedig vajpuha lesz. Hagyjuk őket picit hűlni, de még melegen húzzuk le a
héjukat, a húsukat pedig vágjuk kockákra, tegyük egy tálba. Egy villával
pürésítsük.
Vágjuk
kisebb kockákra a hámozott paradicsomot.
Forrósítsuk fel az olívaolajat egy lábasban, majd dobjuk bele a
paradicsomot, a reszelt fokhagymát, paprikát, köményt, chilit, sót és borsot.
Közepes lángon, kevergetés mellett főzzük 15-20 percig, míg a paradicsom
megpuhul, összeesik. Adjuk hozzá a padlizsánt, azzal is főzzük még kb. 10
percig, míg sűrű ragut nem kapunk. A paradicsomot akár krumplinyomóval is
pépesíthetjük, ha szükséges. Ekkor keverjük bele a lime-levet és a koriandert,
majd várjuk meg, míg egyet forr, és készen van. Ízlés szerint még sózzuk.
Várjuk meg, míg teljesen kihűl, majd tegyük a hűtőbe tálalásig. Olívaolajjal
meglocsolva kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése