2024. július 21., vasárnap

Ribizlis habos kocka

 Utóbbi időben nem posztoltam semmit, mert nagyon jót nyaraltunk. Nekem a Balaton a MINDEN! Idén is Zamárdi volt a cél és talán egyszer-vagy kétszer készítettem valamit. Előre szóltam a többieknek, hogyha lehet, nem akarok főzni. Nekem a nyaralás úgy nyaralás, hogy, ha szomjasak vagyunk, akkor iszunk valahol, valamit, ha éhesek vagyunk, akkor pedig beülünk valahová és egyszer az évben engem is kiszolgálnak.😈 És ez most így is volt, nagyon sok finom étekzde/büfé van a strandon.

Ám most már itthon vagyunk, s bár csak kettecskén, de azért enni néha muszáj. Őszintén szólva, ebben a melegben egyikünk sem vágyik nagyon meleg ételre (gyakran még hidegre sem), de azért főztem csülkös fejtett bablevest. Nagyon szeretem és nem is bírtam neki ellenállni. ITT már egyszer feltettem a receptjét, pontosan így csináltam most is.


A ribizlis-habos kocka


Hozzávalók: 3 tojás, 5 dkg vaj, 35 dkg cukor, 1 cs vaníliás cukor, 25 dkg liszt, fél cs sütőpor, 1 dol tej, 50 dkg szemezett ribizli



A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük 3 ek forró vízzel, majd tovább habosítjuk 15 dkg cukorral és a vaníliás cukorral, végül belekeverjük az olvasztott vajat is.

A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd belekeverjük a tojásos krémbe. 1 dl tejjel lazítjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és 180 °C-ra előmelegített sütőben 15 perc alatt elősütjük.

Amíg sül, csipetnyi sóval felverjük a tojások fehérjét. Apránként hozzáadjuk a maradék cukrot és kemény, fényes habbá verjük. Beleforgatjuk a ribizlit óvatosan, egy spatulával. Az elősütött tésztára kenjük, visszavesszük a hőfokot 150 °C-ra és további 15-20 percig szárítjuk. A felvágásval érdemes kicsit várni, amígy visszahűl.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése