2018. szeptember 29., szombat

Teriyaki szószban pácolt csirkemell szendvics

Ez az étel nem ma készült. Tegnap voltam blogger találkozón a Café gasztroblog alapítóinak szervezésében, ami remekül sikerült. Nórival beszélgettünk a náluk található kedvenc receptemről, a Pulled pork szendvicsről és eszembe jutott ez a nagyon finom szendvics. Megígértem neki, hogy ma elküldöm. :) De érdemes felfrissíteni, mert itt sem szerepelt még, hát bemutatom :)
 Az eredeti recept ITT található :)


50 dkg csíkokra vágott csirkemellhez 2 ek  szójaszószt, 2 ek rizsbort (száraz fehérbort), 1 ek mézet, 1 tk szezámmagolajat, 1 gerezd áttört fokhagymát, egy darabka friss, reszelt gyömbért adunk, összekeverjük és legalább egy éjszakán át pácoljuk.
A bucihoz: 60 dkg kenyérliszt, 2 tojás, 2 dl tej, 3+1 ek porcukor, 1 tk só, 2 dkg élesztő, 6 dkg vaj, 1 dl tejföl
Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk 1 evőkanál porcukorral, minden összetevőt összegyúrunk. 10 perc múlva olajos felületen átdagasztjuk, majd 20 perc múlva megint, és 30 perc múlva újra. Az utolsó dagasztás után fél órával megformázzuk, majd 30-40 percet pihentetjük sütőpapírral bélelt tepsin. Megkenjük felvert tojással, megszórjuk frissen reszelt parmezánnal, és kevés morzsolt oregánóval. 180 C fokon körülbelül 18-20 perc alatt megsütjük.  
1 dl majonézt összekeverünk 2 dl tejföllel, 1 ek mézzel, 2 ek mustárral, fűszerezzük kevés fehér borssal. 
Szeletelt bacon és és főtt-füstölt sonkaszeleteket ropogósra sütünk.

A pácolt húst kevés olajon  pirosra sütjük.
A bucikat kettévágjuk, megkenjük a majonézes szósszal, megpakoljuk a hússal és vegyes zöldségekkel: lilahagyma, peperoni paprika, töltött olajbogyó, paradicsom, zöldpaprika, csíkozott jégsaláta. Megszórjuk reszelt Gouda sajttal és tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése